Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


3.rész: Minden kezdet nehéz

2011.02.20

 Vannak napok, amikor egyszerűen semmi sem sikerül. Gondolom ti is voltatok már így ezzel. És vannak az olyanok, amikért fölkelni is kár. Ez is egy ilyen volt. Szemeztem még egy darabig a hosszú szőke hajú görénnyel, aki nyakánál fogva tartotta Nebulát. Megvallom őszintén, bátorságot gyűjtöttem, de mielőtt bármit mondhattam volna megszólalt.

 • Üdvözletem drága hőseim, a nevem Pikk. És tulajdonképpen csak azért jöttem, hogy bemutatkozzam. Én vagyok az ellenfeletek a játékban.

 • Pont nem érdekel ki vagy, enged el őt.- monda Jekatyerina magából kikelve.

Nem vártam meg a beszélgetés kibontakozását, neki rontottam a fickónak, megpróbáltam ellökni az akaratommal, de nem sikerült. Azonban éreztem, hogy egy hatalmas láthatatlan erő a falhoz vág, és nem engedi, hogy mozduljak.

 • Úgy vártam ezt a pillanatot, ne rontsd el nekem.- mondta az álarcos behízelgő hangján.- Na szóval, a nevem Pikk, és én is energia vámpír vagyok. De veled ellentétben én minden nap eszem, te pedig, ahogy látom, már jó ideje nem szívtál életerőt senkiből, ezért vagy olyan gyenge.

Jekatyerina elővett egy aprókést és Pikk felé dobta, a penge azonban a levegőben megállt egy pillanatra, aztán a combomba fúródott. Furcsa módon nem fájt, pedig viszonylag mélyre hatolt. Kedves segítő társamat is a falhoz szorította, majd folytatta gusztustalan, önimádó monológját.

 • Nem harcolni jöttem eredetileg, és nem is fogok. Még nem. Ugyanis ez a kedves úriember, még nem készült fel rám. De egy nap remélem méltó ellenfelem lesz. Szeretek sportszerű lenni, szóval elárulok egy-két dolgot. A játékot vegyétek komolyan, holnaptól életre halálra fog menni. 18 nap múlva megfogom idézni Shammashat, aki hatalmas vérfürdőt fog rendezni a városban. A segítségemért cserébe, teljesíti majd egy kívánságomat. A ti feladatotok az, hogy megállítsatok. Ebben segítségetekre lesz ez a tündéri látnok, akit most elfogok engedni. Ezenkívül tőlem is kaptok majd tippeket. Mindent a fair játék nevében. Most már engedem, hogy beszéljetek és mozogjatok, de előbb stílusosan távozok.

Egy kénes szagú füst bomba kíséretében eltűnt. Meg kell hagyni van stílusa a fiúnak. Ja és még valami, most már hasogatott a lábam, ezért úgy éreztem jogosult vagyok egy fájdalmas üvöltésre. Be sántikáltam a jósdába két elragadó hölgy segítségével, majd leültettek egy kényelmes vörös színű fotelbe. Jekatyerina minden figyelmeztetés nélkül kihúzta a kését a lábamból majd lehúzta a nadrágomat, mint egy igazi domina, szerintem még élvezte is a dolgot. Aztán rátette a kezét a sebre és elkezdett magába morogni.

 • Szívecském ez eddig egy embernek ment, de ő már két évezrede halott.

 • Fogd be és hagyd őt dolgozni- torkolt le Nebula.

Magam se hittem el, ami ezután történt, a seb elkezdett hegesedni majd szépen begyógyult! Ez a csaj egy gyógyító lenne? Tudom, ez egy hülye kérdés, de nagyon meglepődtem, és megkönnyebbültem, így nem kell fölöslegesen kórházba menni, hogy bevarrják a sebet, amúgy sem bízok az orvosokban. Nebula is ledőlt egy karosszékbe, és összeszedte gondolatait. Egyelőre semmit nem értettem az egészből, miért pont minket szemelt ki? Milyen játékot akar játszani pontosan? A néger lánytól vártam válaszokat, és kaptam is.

 • Azért akar játszani velünk, mert a mágia világában én elég ismert név vagyok, ahogy Jekatyerina is. Arra esküdtünk fel, hogy harcolunk a fekete mágusokkal, démonokkal és az energia vámpírokkal.

 • Akkor én mit keresek itt? Én is ellenfél vagyok, vagy sem?

 • Te más vagy, téged is megfigyeltünk. Valamilyen oknál fogva, te azon kevesek közé tartozol, akik az erejüket a jóra használják fel.

 • Embereket ölök. Szerintem ez nem épp a mintapolgár legfőbb ismérve.

 • De csak azokat, akik ártanak másoknak. Hidd el, az áldozataid egytől-egyig megérdemelték, amit kaptak, ha nem így lenne téged is megöltünk volna.

 • Ezt jó tudni.

 • Szükségünk van rád, a képességeidre, mi nem harcolhatunk szemtől-szembe, de te igen. Viszont most tényleg elég gyenge vagy. Mikor „ettél” utoljára?

 • Aznap mikor Jekatyerina rájött mi vagyok.

 • Szükséged lesz életerőre a küldetés során, máskülönben először a telekinézised tűnik el, aztán szép lassan éhen halsz. Ezenkívül szükséged lesz egy álnévre, és álruhára is, hogy a családod és a magánéleted biztonságban legyen.

 • Nem fogom kívül viselni az alsónadrágomat, és nem veszek fel maszkot, meg hülye köpenyt , mint a rajzfilmhősök.

 • Nem is kell, sokkal divatosabb szerelést állítottam össze neked.

Azt hiszem Nebula elképzelései a divatról megakadtak valahol a '80-as évek környékén. Fekete bő nadrág nagy oldalzsebekkel, fekete katonai bakancs, fekete kapucnis pulóver, fekete bőr alkarvédők, amelyekből gombnyomásra 41 cm-es pengék ugranak elő, fekete golyóálló mellény, aminek a hátán kereszbe egy erős mágnes csík van felvarrva, és egy hosszú fekete bőrkabát. Az egész szerelés egy vagyonba kerülhetett, és úgy nézhettem ki benne, mint akit beleejtettek a fekete festékes vödörbe.

 • Nem akarlak megsérteni titeket, de én ezt nem veszem fel. Ki válogatta össze ezt egyáltalán? És honnan volt rá pénzetek?

 • Nebulával közösen szereztük be a ruhákat. A pénzt pedig a szervezetünk alapítója és fegfőbb támogatója adta, a Tulajdonos.

 • Ez egy név?

 • Igen, olyan mint a Nebula, vagy a Jekatyerina. Álnév. Mellesleg mi a tiéd?

Megvallom őszintén ez egy fogaskérdés volt. De mivel kezdett hidegen hagyni az egész, félvállról vettem a név választás, ami igen nagy hiba volt, mint később kiderült.

 • Démonokra kell majd vadásznom, amihez ördögi ügyesség és erő kell majd. Szóval féljenek a nevemtől, mintha a sátán kergetné őket. Legyek Diabolus.

A reakciójuk, pusztító volt az egóm számára. Kinevettek sőt, percekig vihogtak. Amíg ők jót mulattak, én fölvettem az új „munkaruhámat”. Jekatyerina előhúzott a dobozok mélyéről szamuráj maszkot, ami az arcom alsó részét volt hivatott megvédeni, és eltakarni, hogy kevésbé legyek felismerhető. Vörös színű álarc volt, ami úgy nézett ki, mintha egy fenevad résnyire nyitott szája volna. A fogai pedig csontszínűek voltak, nem kérdeztem meg, de lehet, hogy egy igazi démon protkója virított az arcomtól néhány centire.

Új személyazonosság, új ruha, új fegyverek. Készen álltam az első feladatomra. Nebula szerint ennem kell, ezért megadta egy kisebb maffiózó villájának a címét. Most már a munkaszabályzatom is azt írja elő, hogy csak velejéig romlott embereket ölhetek meg. Sajnos nem tudok vezetni, de Jeka igen, úgyhogy behuppantunk a kis polskijába, ami valójában egy királykék Honda Civic volt, a csóró!! Bár nekem lenne jogosítványom és ilyen verdám. Hatalmas meglepetésemre este 11kor már szinte egy lélek sem volt az utcákon, mindenki otthon lazított, és lelkiekben felkészült a következő napi robotolásra.

A maffiózó házikója alig volt akkora, mint néhány ország parlamentje, de valószínűleg a válság őt is érintette, csak néhány szoba ablaka világított, és az árnyékokból úgy számoltam, hogy négy testőre van, egy felesége, és remélhetőleg aranyhalak vannak a kertjében és nem dobermanok. Ez utóbbiban tévedtem. Jeka kiszedett valami fémesen csillogó rudat a csomagtartóból. Egy szamuráj kard volt! Fém tokban, így a mellényen lévő mágnes csíkra tudtam rakni és nem esett le. Azóta vágytam egy kardra, hogy elkezdtem karatézni, és most 10 évvel később, ez a szent leány adott nekem egyet! Imádom, ha bejönnék neki, akkor most feleségül kérném. De inkább a feladatra koncentráltam. A lány tolvajkulccsal kinyitotta nekem a kerti kaput, aztán beszállt a kocsijába.

 • Te nem jössz?

 • Hülye vagy? Még a végén engem is szét szednek. Ha végeztél csörögj rám, és felveszlek. Ez különben is a te próbád. Ha túl éled, akkor bebizonyítod, hogy méltó vagy az állásra.

Ennyit a bajtársiasságról és a hűségről. Azt hiszem ideális munkahelyet találtam, ahol a kollégák is olyan aljasak, mint én. Beosontam, mint egy macska, és figyeltem az apró neszekre, ugyanis ezeket a vérebeket arra szokták betanítani, hogy lopakodjanak a betörő mögé, és csak akkor támadjanak, amikor már elég közel vannak. A kutyák ugyanolyan jól tájékozódnak nappal és éjszaka, ugyanez ránk emberekre nem igaz. Viszont ez a marha díszkivilágítást szereltetett a kertjébe, így észrevette a mögöttem settenkedő aranyos dögöket. Nem volt nálam altató, így kénytelen volna a kardommal levágni mindkettőt. Nem szenvedtek sokáig, kicsit sajnáltam is őket, hiszen ők nem tehetnek arról, hogy ki a gazdájuk. Az ajtó ugyan zárva volt, de az egyik ablakot épp kinyitotta az egyik őr, gondolom, hogy szellőztesse a lakás. Éreztem rajta, hogy már ölt embert, és élvezte. Két nőt, az egyiket úgy érzem meg is erőszakolta. Nála nem éreztem bűntudatot, amikor alulról átszúrtam a fejét az alkarvédőm pengéjével. Gyors tiszta munka, talán meg se érezte. Kihúztam őt, és elrejtettem a bokrok között. Bemásztam és megláttam a másik őrt, nekem háttal állt, így könnyen mögé lopóztam, kezeimből előhívtam a szellemcsápokat, és elkezdtem szívni az élet erejét. Nem vettem el az összeset, mert éreztem, hogy ő ártatlan, katona volt, a szolgálat és a hűség minta képe, azért ölt, hogy életben maradjon. Elájult egyenesen és a karjaimba zuhant. Feltöltődtem egy kicsit, de ez még messze nem volt elég. És ekkor ütött be a krach.

Súlyos ütést kaptam a fejemre hátulról. Összeestem, mintha egy ütvefúróval fejtették volna le a bőrt a koponyámról. Felnéztem és láttam a kaján vigyort támadóm arcán. Bűzlött a lelke a romlottságtól, olyan tetteket hajtott végre, amiket nem részleteznék a gyengébb idegzetű olvasóim kedvéért, legyen elég annyi, hogy a gyerekgyilkosságtól sem rettent vissza. Szerencsémre ma valahogy ellenállóbb voltam, mint máskor, hamar felocsúdtam, talán elvétette az ütést. Térden rúgtam, gyomorszájon vágtam, állkapcson ütöttem, de egyik sem használt. Ezt a bengát lehetetlen leteríteni. Ellenben ő végig vert engem az egész folyosón, hozzá vágott a falhoz, a földhöz, ha kicsit könnyebb vagyok, talán még a plafonhoz is oda kent volna. Végül a sarokba dobott és ahogy egy jó hájfejhez illik lassan mackósan cammogott felém. Csöngött a fülem így nem hallottam mit zagyvált, amikor megállt előttem. Hirtelen mintha villámcsapás érte volna, lábai nem bírták tovább a súlyt cipelni, térdre rogyott előttem. A marha nem vette észre, hogy amíg ő dicsekedett nekem a méreteivel, én már elkaptam a bokáját a csápjaimmal és vadul elkezdtem szívni az energiáit. Nála nem hagytam félbe, mindent elszívtam, amit csak lehetett. Végül porrá vált, én pedig elkezdtem keresni a főnököt, de csak a feleségét találtam a nappaliban, épp egy kokain csíkot szívott föl.

 • Hé te, csúnya fekete izé. Nem akarod megdugni a főnököd nejét?- kérdezte szinte teljesen józan hangnemben.

Ő nem ártott senkinek, csak lány korában rossz pasikhoz vonzódott, és ostoba döntéseket hozott. Oda mentem és őt is kábulatig csapoltam. Egyszer csak egy golyó süvített el mellettem. Gyorsan a földre hasaltam és bekúsztam egy fotel mögé. Kinéztem mögüle, a maffiózó állt az ajtóban egy Glock pisztollyal és egy üveg tequilával. Annyira részeg lehetett, hogy már célozni is elfelejtett.

 • Gyere elő te mocsadék! Biztos a török küldött, de engem nem kapsz el te buzi! Hogy rohadnál meg az összes kurva trükköddel együtt! Hol vannak az őreim amikor kellenének?!

Hagytam had szövegeljen ő is. Megkerültem az egész szobát és mögé álltam. A karomra erősített pengével levágtam a pisztollyal hadonászó rakoncátlan alkarját. Üvöltött, de ugyan ki ne tenné, ez csak pia volt, nem érzéstelenítő. Megfordult és megpróbált megütni. Ahhoz képest, hogy részeg volt, egész gyorsan mozgott, alig bírtam kitérni előle. De mindketten tudtuk, hogy ez csak egy macska-egér játék. Bármikor megölhettem volna, de megvártam amíg ő teszi ezt meg nekem. Ha okosabb lett volna, akkor futott volna, és megpróbálta volna hívni a mentőket, de ő inkább a kezét akarta megbosszulni. Amikor már összecsuklott a vérveszteségtől, leszívtam a maradék erejét, és mint aki a gyors étkezdéből távozik, úgy mentem el én is jóllakottan.

Megcsörgettem bájos kísérőmet, meglepődtem amikor mögülem szólt a csengőhangja. Végig követett! És én észre se vettem, tud valamit a csaj. Amikor kérdőre vontam, hogy miért nem segített, ő csak ennyit mondott:

 • Én támogattalak végig. Képes vagyok olyan bűbájokra, amikkel egy másik ember képességeit feljavíthatom, gyorsabban tud regenerálódni, ellenállóbb lesz az ütésekkel szemben, fizikailag erősebb lesz, sőt még az agy működését is tudom serkenteni. Sajnos ezek nagy koncentrációval járnak így egyszerre csak egy embert tudok „feltunningolni” és magamat nem tudom a bűbáj hatása alá vonni, még. De majd idővel azt is megtanulom.

Így lettem én valamiféle katona a jók oldalán. Most már teli vagyok energiával, van felszerelésem, hasznos segítségem, bölcs parancsnokom és életcélom. Eddig csak éltem bele a világba, most úgy érzem van is értelme annak, amit csinálok. Ez nagyon fontos, hiába jutottam el a főiskoláig, hiába voltak szerelmeim, nem éreztem, hogy van valami mélyebb értelme élni. Most már úgy érzem van. Fontos vagyok, legalább két embernek. Mert a most következő tetteimről csak ti fogtok tudni kedves olvasóim. Ti fogtok engem megítélni, eldönteni, hogy szimpatikus vagyok-e vagy sem. Jó vagyok-e vagy sem. Megéri elolvasni a sok zagyvaságomat, vagy csak újabb értékes perceket vettem el életetekből. Minden tettem igaz, nektek nem fogok hazudni, hiszen nincs értelme, remélem a végén észreveszitek majd, hogy mindenkiben ott a hős, és alig várja, hogy kitörjön.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Cialis Mode D'Action KelBego

(KelBego, 2019.09.16 03:46)

Levitra En Generique Cialis 10 Mg Bestellen Cheap Antabuse <a href=http://eulexin.net>generic viagra</a> Cephalexin 500mg For Toothach Icd E Cephalexin Synonym

vélemény

(Sz. David, 2011.03.17 10:29)

Jóféle!!!!!!! :D:D:D csak ne hagyd abba:D